Előfizetői tartalom

Katona: 82%-os deficitteljesítés várható május végéig (2.)

Portfolio
A júniusra várható kormányalakítás miatt a pénzügyi tárca indoklása szerint "nem lenne szerencsés", ha még arra a hónapra is adna havi előrejelzést az államháztartás teljesítése kapcsán az intézmény, így az első öthavi előrejelzések hangzottak el a Pénzügyminisztérium mai sajtótájékoztatóján. Katona Tamás, a tárca államtitkára az áprilisi (már ismert) 81.9 milliárd forintos deficitelőrejelzés után májusra 27.6 milliárd forintos hiányelőrejelzést ismertetett. A tárca továbbra sem változtatott az egész évre jósolt államháztartási hiány adatokon.

Az első három hónapra már ismert hiány (609.9 milliárd forint) és az április-májusi előrejelzés alapján az ötödik hónap végére a teljes éves hiányelőrejelzésnek (878.9 milliárd forint, pénzforgalmi szemlélet, helyi önkormányzatok nélkül) a 81.9%-a jöhet össze. Mivel ez az előrejelzés az időarányosat lényegesen meghaladja és az aktuálpolitikai kérdések közé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés