Előfizetői tartalom

Vihar előtti csend? - 3 éve nem volt ilyen nyugalom a világban

2007 júliusa óta a legalacsonyabb szintre süllyedt tegnap a globális félelem-indikátornak is tartott amerikai VIX-index, de más eszközosztályokban is régen látott alacsony szinteken járnak a várt árfolyamingadozásra utaló adatok. A globális konjunktúra törékenysége, illetve a fejlett államcsőd-kockázatok árnyékában sok befektetőben felmerülhet a kérdés: újabb vihar előtti csendről van szó, amint azt 2007-2008-ban láthattuk?

Az amerikai S&P500 részvényindexre kiírt call és put opciókba árazott volatilitásból számolt globális félelem-indikátor, a VIX-index tegnap 17.6%-ra csökkent, azaz közel 3 éves mélypontra süllyedt a jövőbeli árfolyam-bizonytalanság mértéke. Mivel a fejlett piacokon továbbra is likviditásbőségről beszélhetünk a jegybankok tevékenysége, monetáris politikája nyomán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés