Előfizetői tartalom

Üzletág értékesítése- Eszközadásvétel

Portfolio
Kiterjedtebb tevékenységgel rendelkező vállalkozások több üzletágat tömörítethetnek, amelyek feladatai, állományuk és működésük belső, üzleti szempontból szinte teljesen önálló. Nem ritkán előforduló eset, hogy egy vállalkozás tulajdonosai nem a teljes vállalkozás értékesítéséről, hanem valamely, sikeres vagy éppen veszteséges üzletág eladásáról döntenek. A magyar jogi szabályozás azonban nem ismeri az üzletág értékesítés ("business transfer") koncepcióját; az egyazon vállalkozáson belül működő üzletágak jogilag ugyanazon vállalkozás elemeinek tekinti. Ezért már a tárgyalások során érdemes figyelembe venni a magyar jog nyújtotta lehetőségeket, amelyek az eladásra kerülő vagyontömeg meghatározására szolgálnak.

Jelen cikkünkben, amely az üzletág értékesítésének egyik leggyakoribb módjával, az eszközadásvétellel kapcsolatban felmerülő kérdéseket ismerteti, nem törekszünk a teljes folyamat kimerítő bemutatására, inkább néhány, gyakran előforduló kérdést és problémát kívánunk felvetni. Az eszközadásvétel keretében megvalósuló értékesítés tulajdonképpen egy, általában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés