Előfizetői tartalom

Hatályba lépett az Uniós Vízumkódex - új remények a harmadik országbeli utazók számára?

Portfolio
2010. április 5-én újabb mérföldkövéhez érkezett a közös vízumpolitika. Az Európai Parlament és a Tanács a 2009 júliusában elfogadott rendeletével nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint azt, hogy egységes dokumentumba foglalja a vízumügyekkel kapcsolatos közösségi jogforrásokat, ezzel növelve az átláthatóságot, erősítve a jogbiztonságot és a vízumkérelmezők közötti egyenlő elbírálást, harmonizálva egyúttal a közös vízumpolitikát alkalmazó schengeni államok (22 tagállam és 3 társult állam) szabályait és gyakorlatát.

A Vízumkódexben a schengeni vízumokkal kapcsolatos összes jelenleg hatályos rendelkezés szerepel. Meghatározza a vízumok kiadásának feltételeire és eljárásaira vonatkozó közös szabályokat, rögzíti az általános szabályokat és harmonizálja a kérelmek és határozatok feldolgozására vonatkozó rendelkezéseket. A Vízumkódex egyik jelentős vívmánya, hogy elkészült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés