Előfizetői tartalom

Minimum tudnivalók a minimumbérről

Portfolio
Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség közzétette az idén február és március között tartott, a kötelező legkisebb munkabérre vonatkozó szabályok érvényesülésével kapcsolatos országos ellenőrzésének eredményét. Az egyik leggyakoribb szabálytalanság a munkáltatók munkabérrel kapcsolatos visszaélése volt. A Főfelügyelőség szerint a jogsértések okai többnyire a figyelmetlenségre és a jogszabályok ismeretének hiányára vezethetők vissza, ezért nem árt áttekinteni a munka díjazására vonatkozó legfontosabb szabályokat.

A Munka Törvénykönyve szerint érvénytelen minden olyan megállapodás, amelyben a felek ellenszolgáltatás nélküli munkavégzésben állapodnak meg. Amennyiben a megállapodás értelmében kifejezetten díjazás nélkül történik a munkavégzés, úgy a munkaszerződés semmis és a munkavállalót díjazás illeti meg az elvégzett munkáért. Amennyiben a munkavállaló munkaszerződésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés