Előfizetői tartalom

Ingatlan árverések csak szabályozott keretek között

Portfolio
Júniustól már csak az új szabályok alkalmazásával kerülhet sor a lakóingatlanok bírósági végrehajtáson kívüli árverésére. Az új szabályok, egyrészt azzal, hogy részletesen előírják a lakóingatlanok értékesítésének (árverésnek) a menetét, másrészt azzal, hogy tartalmában is kötelezően alkalmazandó, szigorú feltételeket támasztanak, a jogbiztonság elmélyítése irányába mutatnak, ami összhangban van a jogalkotó azon szándékával is, hogy a lakóingatlanok tisztességes áron és előre meghatározott időn belül kerüljenek értékesítésre az árverés során.

Garanciális elemként került bevezetésre, hogy lakóingatlan árverését csak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által engedélyezett és felügyelt (külön törvényben meghatározott) szervezet, önálló bírósági végrehajtó, vagy felszámoló kezdeményezheti. Ez valóban nagyobb komfort érzetet nyújthat a polgári törvénykönyvben közelebbről meg nem határozott árverés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés