Előfizetői tartalom

Employment Contract? Arbeitsvertrag? - Lehet-e idegen nyelvű a magyar munkavállaló munkaszerződése?

Portfolio
Napjainkban nem ritka, sőt a nemzetközi cégeknél egyre inkább jellemző, hogy a munkavállalók munkaszerződését valamely idegen nyelven (pl. angolul, németül stb.) kötik meg a felek. Felmerül azonban a kérdés, hogy szabályos-e a magyar anyanyelvű munkavállalóval az anyanyelvétől különböző nyelvű munkaszerződést kötni, és nem okozhat-e az ilyen munkaszerződés a későbbiekben problémát a munkáltatónak.

A Munka Törvénykönyve nem tartalmaz olyan kifejezett rendelkezést, amely meghatározná a munkaviszonnyal kapcsolatos nyilatkozatok és megállapodások nyelvét. Ebből arra lehet következtetni, hogy elvileg lehetőség van arra, hogy a magyartól, illetőleg a munkavállaló anyanyelvétől különböző nyelven készüljön el a munkaszerződés, és a munkaviszony fennállása során a munkaviszonnyal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés