Előfizetői tartalom

Vagyonmegosztási kérdések a szétválási szerződésben

Portfolio
A gazdasági válság még inkább rámutatott arra, hogy egy társaság gazdasági szempontból biztonságosabban működhet ha több lábon áll, ha diverzifikálja tevékenységét. Amennyiben a társaság úgy dönt, hogy egyes tevékenységeit már nem egy társaságon belül kívánja folytatni, vagyonának megosztásával szétválhat. A szétválás azonban számos jogi kérdést vethet fel a vagyonmegosztással és a továbbélő társaságok felelősségével kapcsolatosan.

A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény ("Gt") a szétválás két formáját ismeri, a különválást és a kiválást. Különválás esetén az eredeti társaság tevékenységét, annak megszűnésével, két vagy több társaság folytatja, kiválás esetén viszont az eredeti társaság tovább folytatja tevékenységét, míg a kivált tagok, a társasági vagyon meghatározott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés