Előfizetői tartalom

Június 1-től gyorsabban lehet érvényesíteni a pénzköveteléseket

Portfolio
Korábbi cikkünkben (Pénzbehajtás - közjegyző segítségével ) ismertettük, hogy június 1-től közjegyzői hatáskörbe kerül a fizetési meghagyásos eljárás, amely a jövőben gyorsabban és jelentős részben elektronikus úton folyik. Az IRM kiadta a megújított fizetési meghagyásos eljárás részletszabályairól szóló rendeleteket, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara pedig ismertetőt tett közzé honlapján ezek alkalmazásáról, így június 1-től valóban gyökeresen megváltoznak a pénzkövetelések érvényesítésére vonatkozó eljárási szabályok.

Eddig a bíróságtól lehetett fizetési meghagyás kibocsátását kérni. Az így indult eljárásban a bíróság nem vizsgálta érdemben a tartozás fennállását, hanem a kérelemnek megfelelő fizetési meghagyást bocsátott ki és küldött meg az adósnak. Ha az adós a fizetési meghagyásnak nem mondott ellen 15 napon belül, akkor az jogerőssé és végrehajthatóvá vált. A fizetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés