Előfizetői tartalom

Cégjegyzékben nyilvántartott adatok változásának hatálya - a gyakorlatban megfontolandó kérdések

Portfolio
A cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló, 2006. évi V. törvény ("Cégtörvény") rendelkezései szerint a cégek a cégjegyzékben nyilvántartott legtöbb adat vonatkozásában maguk jogosultak meghatározni azt a napot, amellyel a cégjegyzékben nyilvántartott adatot módosítani szeretnék. Kérdés, hogy a gyakorlatban valóban feltétel nélkül érvényesül-e ez a szabadság.

A változás időpontjának (hatályának) meghatározását a Cégtörvény valamennyi olyan adat vonatkozásában lehetővé teszi, amely adat a cég döntési kompetenciájába tartozik. Ilyen adat többek között, a cég neve, székhelye, tisztségviselők kinevezése, stb. A változás időpontja nem más, mint az adatváltozás alapjául szolgáló (tulajdonosi vagy ügyvezetési) döntés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés