Előfizetői tartalom

Gyakorlati megoldások a rugalmas foglalkoztatásra

Portfolio
A gazdasági válság okozta recesszió kihívásaira a munkáltatók elsődlegesen leépítésekkel válaszoltak. Az utóbbi hónapokban azonban a hazai és a nemzetközi gazdasági környezet a kilábalás jeleit mutatja, így a munkáltatók gazdasági tevékenysége élénkülhet, a megrendelések száma nőhet; bár lehet, hogy a távlati működés még nehezen tervezhető. Ezáltal a munkáltatók egyre gyakrabban szembesülnek azzal a helyzettel, amikor plusz munkaerőre lenne szükségük, de a bővülés helyett a meglévő munkavállalókat kellene rugalmas keretek között, az aktuális piaci kereslethez és a megrendelések számához igazodva továbbfoglalkoztatni vagy új munkaerőt rugalmas formában felvenni.

A rugalmas foglalkoztatásra többféle megoldás alakult ki a HR területén, azonban ezek a gyakran kreatív személyzeti megoldások számos jogi kérdést, problémát vethetnek fel. Az alábbiakban a rugalmas foglalkoztatásnak a magyar munkajog által megengedett legismertebb formáit és az azokhoz kapcsolódó legfontosabb problémákat tekintjük át. 1.Munkaidőkeret A rugalmas foglalkoztatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés