Előfizetői tartalom

Szijjártó csődről beszélt - Csak félreértették?

Portfolio
Nem túlzás Magyarország vonatkozásában, ha most valaki államcsőd közeli helyzetről beszél - ezt a rendkívül negatív kijelentést tette ma kora délutáni sajtótájékoztatóján a miniszterelnök szóvivője. A kijelentés láttán újult erővel kezdtek zuhanni a magyar piaci eszközárak és külföldön is azonnal fókuszba kerültünk. A magyar államcsőd kockázatának piaci árazásába az egekbe emelkedett a kijelentésre. Később kiderült, hogy Szijjártó rendkívül félreérthető kijelentéseket tett és alaposan összezavarta az egyébként is ideges befektetőket.

15:02 Igen nagy zuhanást produkált ma a BUX index napon belül, a benchmark 1,620 pontos mínuszban is járt. Amennyiben a záróérték is ennek megfelelően alakul (bár a piac elkezdett felfele korrigálni, úgyhogy ennek kisebb lehet a valószínűsége), az a második legnagyob BUX esést jelentené pontban mérve.A százalékos elmozdulást tekintve a 7.3%-os mínusz már hátrébb szorul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés