Előfizetői tartalom

A jóreménység foka - Foci VB jogi szemszögből

Portfolio
Pénteken kezdődik a világ egyik legnagyobb sporteseménye, a foci világbajnokság Dél-Afrikában. A játék és a sportélvezet azonban nem annyira felhőtlen, mint azt sokan hiszik. A Nemzetközi Labdarugó Szövetség (FIFA) nem csak a játékra figyel oda, hanem az azt körülvevő nem kis jelentőségű gazdasági érdekekre és beruházásokra is. Ennek egyik vetülete a FIFA védjegyeinek és szerzői jogainak védelme, amelyek betartatását a FIFA rigorózusan megköveteli mindenkitől és érvényesíti mindenkivel szemben. Így többek között védelem alatt áll a Dél-Afrika 2010, a World Cup 2010, a FIFA World Cup, de maga a World Cup szó is.

A FIFA a fenti jogaira való hivatkozással fellép minden kalóz marketing tevékenységgel szemben. Ez azt jelenti, hogy fellép azokkal szemben, akik a fenti kifejezéseket, vagy a VB kabalaállatkáját, emblémáját, kupáját és poszterét bármilyen módon és formában engedély nélkül felhasználják, illetve árusítják. Dél-Afrikában a FIFA megtorlásai miatt egy dél-afrikai fapados...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés