FONTOS Rendkívüli árváltozás jön a benzinkutakon
 
Előfizetői tartalom

Egy kartell következményei

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal múlt heti sajtóközleménye (itt megtekinthető ) szerint összesen 24 milliárd forint értékű vasútépítési tender kapcsán majdnem 7,2 milliárd forint bírságot szabott ki négy vállalkozásra (Colas Dunántúli Út- és Vasútépítő Zrt., Mávépcell Mély-Magas és Vasútépítő Kft., MÁV-MTM Mélyépítő Tervező Magasépítő Kereskedelmi és Ügyviteli Szolgáltató Rt. f.a., Szentesi Vasútépítő Kft.). Ez a magyar versenyjog történetében az autópálya-kartell után a második legmagasabb bírság egy ügyben, azonban lehet, hogy a cégeknek benyújtott számla még nőni fog.

Nemzetközi tendencia, hogy a kartellügyekben kiszabott bírságok összege folyamatosan emelkedik. Ennek elsődleges oka, hogy a hatóságok - az Európai Bizottsághoz hasonlóan - a magas bírsággal igyekeznek elrettenteni a cégeket a jogsértéstől. A Bizottság bírságolási alapelvei szerint a horizontális piacfelosztás és árrögzítés mint legsúlyosabb versenyjogsértés automatikusan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés