Előfizetői tartalom

Hamburgeradó jön Magyarországon is?

Portfolio
A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület tegnap egészségügyi akcióterv-javaslatot tett közzé a miniszterelnök által meghirdetett 29 pontos akcióterv mintájára. Az egyesület javaslatában az is szerepel, hogy az alkoholra, a dohányárura, a chips-re, a hamburgerre, a szénsavas üdítőitalokra kiszerelési egységenként 10 forintos egészségügyi hozzájárulást vezetnének be, ami évente akár 100 milliárd forintos bevételt jelenthetne.

Egészségtelen élet, plusz tíz forint - román mintára hamburgeradó. A többi között ez is szerepel abban a 29 pontos javaslatcsomagban, amelyet a Magyar Kórházakért Egyesület a gazdasági miniszternek és az egészségügyi államtitkárnak adott át - tudósít az MR1. Egészségügyi hozzájárulást vezetnének be a hamburgerek mellett a dohányárura, az alkoholra, a szénsavas üdítőkre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés