Előfizetői tartalom

Csaba László: Az IMF-delegáció vezetője túllépte hatáskörét

Portfolio
Az IMF/EU delegáció váratlan szombati távozásának egyelőre inkább lélektani jelentősége van, mert a nemzetközi pénzügyi piacokon bizonytalanság uralkodik. A magyar kormány más tárgyalási alapokról indul, mint mikor 2008-ban a hitelt felvettük, most nincsenek az országnak finanszírozási gondjai. Minthogy Budapest megígérte az idei hiánycél tartását, az szuverén jog, hogy ezt miként érjük el. A nemzetközi hitelezők delegációja így túllépte hatáskörét, amikor nyomást akart gyakorolni a kormány konkrét intézkedései miatt - mondta el Csaba László közgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában kedd este.

Az Európai Unió a Nemzetközi Valutaalappal együttműködésben elfogadott egy nagy méretű, 750 milliárd euró értékű stabilizációs csomagot, amelyet bármely finanszírozási bajba jutott eurózóna tagország igénybe vehet. Az Unió azonban most azt látja, hogy a mentőcsomaggal megsegített Görögország nem foganatosított elég erős intézkedéseket a közfinanszírozás helyreállítására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés