Előfizetői tartalom

Mosolygós búcsú - csak nehogy sírás legyen a vége

Portfolio
Büszkén és mosolyogva intett búcsút az elmúlt héten a kormány a Nemzetközi Valutaalapnak, a nemzeti önrendelkezés irányába való elmozdulásra hivatkozva, miközben a befektetői-elemzői közösség és a hitelminősítők feszülten figyelték a fejleményeket, a forint pedig látványosan gyengélkedett a régiós devizák között. A jegybank higgadtan reagált a hétfői kamatdöntéskor, de egyértelműen jelezte, hogy nem fogja tétlenül nézni a túlzott forintkilengéseket. Szerencsére a héten inkább pozitív volt a nemzetközi befektetői környezet, így ez tompította a váratlan IMF-búcsúztatás negatív hatásait. Kérdés azonban, hogy ez meddig maradhat így és az IMF nélkül hosszú távon is valóban gond nélkül tudjuk-e majd finanszírozni az államadósságot.

Szakadás hétvégén és hétfőn is Múlt hét végén váratlanul megszakadtak a hitelcsomaggal összefüggő gazdaságpolitikai tárgyalások a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Bizottság, illetve a magyar kormány között. Ez részben az államháztartási hiánycélok betartásával kapcsolatos, nem teljesen egyértelmű magyar elkötelezettség miatt, részben a szükséges intézkedések...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái