Előfizetői tartalom

Jön az orosz nadrágszíjhúzás

Vlagyimir Putyin kormánya a pénzügyminisztérium előterjesztése alapján ezekben a napokban tárgyalja a 2011—2013. évi költségvetés tervezetét. A nyilvánosságra került részletekből egyértelműnek látszik, hogy a gazdasági racionalitást a dokumentumban felülírja a politikai konjunktúra. Ennek jeleként - a 2011. évi állami dumaválasztások miatt -még a hajlíthatatlan szigoráról ismert Alekszej Kudrin pénzügyminiszter is késznek bizonyult a szociális kiadások növelésére.

Nem csak ezért volt nehéz dolga: a "nyugdíjas költségvetésként" emlegetett tervezetben az államfő, a végrehajtó hatalom és az állami hivatalok összesen 8 százalékos deficitet generáló igényeit össze kellett egyeztetnie a kormány által "kőbe vésett" 4 százalékos hiánycéllal. Az immár tíz esztendeje a pénzügy élén álló, komoly nemzetközi és hazai tekintéllyel rendelkező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés