Előfizetői tartalom

Ellenáll az orosz nyomásnak a volt szovjet érdekszféra

Oroszország és a világ most a legnagyobb szovjet utódállam területén közel 40 millió ember életét megkeserítő, mintegy ezer tűzvészre figyel, a gabonatőzsdék hektikus árfolyam mozgása pedig vészjósolóan magas árakat gerjeszt a világpiacon. Ami az orosz gazdaságot illeti, az első becslések 15 milliárd dollárra, az orosz GDP 1 százalékára teszik a veszteségeket, ám ez sajnos, nem a végső szó. Minden egyes nappal rosszabb eredményeket prognosztizálnak a szakemberek: a 15—20 százalékra becsült élelmiszer árrobbanás mellett a államháztartási deficit és az infláció tekintetében egyenesen hajmeresztő kilátásokat jeleznek.

A média az orosz főváros esetleges áthelyezéséről, a gyerekek evakuálásáról beszél. A moszkvai mentőkocsikat hullaszállítókká akarják átalakítani, hogy győzzék a 30 fokos melegben súlyos járványveszélyt jelentő halottak begyűjtését. Vlagyimir Putyin miniszterelnök személyes tűzoltással igyekszik megállítani népszerűségvesztését - eközben azonban a természeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés