FONTOS Eljárást javasol Magyarország ellen az Európai Bizottság a költségvetés állapota miatt
 
Előfizetői tartalom

Belerokkanunk-e a rekorderős svájci frankba?

Portfolio
Az idei év a svájci frank látványos szárnyalását okozta a forinttal szemben, amit a devizahitelesek a saját pénztárcájukon is alaposan megérezhettek. Közvetve azonban nem csak ők lehetnek kárvallottjai a folyamatnak: a rendelkezésre álló jövedelem csökkenése és a banki hitelezési aktivitás csökkenése visszavetheti a recesszióból éppen csak kikecmergő gazdaságot. A kérdés csak az: milyen erősek lehetnek ezek a hatások?

Az erős svájci frank alapvetően két csatornán keresztül fejti ki a hatását. Az egyik nyilvánvalóbb: a háztartásoknak egyre jobban meg kell szorítaniuk magukat ahhoz, hogy a hónapról hónapra emelkedő törlesztő részleteket ki tudják fizetni. Vagyis csökken a szabadon elkölthető jövedelem, így a gazdaság belső motorjai közül a legnagyobb, a lakossági fogyasztás nehezebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés