Előfizetői tartalom

Nyugdíjügyben egeret szültek az uniós bürokratahegyek

Meglehetősen furcsa eredményre vezetett az unió egyezkedése a nyugdíjreform-elszámolásról. A döntés alapján könnyen elképzelhető, hogy jövőre a kormány folyamatosan kapja a tockosokat az Európai Uniótól az ígértnél lazább költségvetési politikáért, majd a következő tavasszal ugyanezért a teljesítményért már pajzsra emeli. Erre akár rá is játszhat a kormány - ha elég vakmerő.

Az Európai Bizottság javaslata szerint csak a túlzott deficit eljárás esetén vehetők figyelembe a nyugdíjreform költségei az államháztartási egyenlegben, ráadásul csak öt évig lehet ezzel a kedvezménnyel élni. További korlátozás, hogy ha a GDP arányos költségvetési hiány meghaladja a 3 százalékos értéket, akkor csak úgy engedélyezik a levonást, ha a hiány korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés