Előfizetői tartalom

Magyarország kivételes helyzetben van - állítják Londonban

Portfolio
A napokban olyan tervezetet fogadott el az Európai Bizottság, amely a következő években az Európai Unió mind a 27 tagállamának jövőjét meghatározhatja, igaz eltérő mértékben - mutat rá az EB két hete kidolgozott, a fiskális alapelveket erősítő intézkedéseinek jelentőségére Raffaella Tenconi. A Bank of America Merrill Lynch londoni közgazdásza legfrissebb heti feltörekvő piaci elemzésében úgy vélekedett, hogy a brüsszeli tervezet nem jár súlyos következményekkel a kelet-európai országok számára, ám az euróövezet perifériája számára annál inkább. A szakértő kommentárjában külön megemlíti Magyarországot is.

Az Európai Bizottság által két héttel ezelőtt bejelentett, a Stabilitási és Növekedési Egyezmény megerősítését célzó javaslatok mérsékelt kockázatokkal járnak majd a kelet-európai térség fiskális és növekedési kilátásaira, ám sokkal nagyobb kihívás elé állítja az euróövezet gyengébb tagországait - véli Raffaella Tenconi, a BofA Merrill Lynch londoni közgazdásza...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái