Előfizetői tartalom

Hogyan tovább a magyar nyugdíjrendszerben?

Portfolio
A kormány a miniszterelnök szavai szerint rövid időn, akár heteken, belül is megteremtheti az átlépés jogi lehetőségét a magánnyugdíjpénztárak felől az állami rendszerbe és nem kérdés, hogy a kabinetnek az a célja: minél többen éljenek is ezzel a lehetőséggel. Ezt feltehetően egy megadott határidőig lehetne majd megtenni. Kívánatos lenne, ha ezt jóval megelőzően ismertté válna az a törvénycsomag, amely a magánnyugdíjpénztári és az állami rendszer további működését, illetve a kompenzáció kérdését szabályozná. Az alábbiakban azt a forgatókönyvet boncolgatjuk, amelynek kapcsán a legtöbb piaci típusú kérdés vetődik fel.

A kormányzati jelzések alapján a piac arra számít, hogy a magánnyugdíjpénztári rendszerből tömegek lépnek át/vissza a felosztó-kirovó jellegű állami nyugdíjrendszerbe, így az ő eddig felhalmozott tőkéjük (akár mind a 2800 milliárd forint) az államfennhatósága alá kerül. Amint ma kora délutáni cikkünkben már jeleztük, információink szerint a részvény- (és kötvény)...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái