Előfizetői tartalom

A siker titka a szoliditás - Interjú az Ifo elnökével

Kovács Krisztina
Görögország, Írország és Portugália nem lesz abban a helyzetben, hogy visszafizethesse adósságát - nyilatkozta a Portfolio.hu-nak Hans-Werner Sinn, a müncheni székhelyű Ifo Gazdaságkutató Intézet elnöke. A szakértő hangsúlyozta, hogy miközben más országok gátlástalanul eladósodtak, Németország törvénybe iktatta az adósságféket és a bankok - ha csak tehetik - nem vásárolnak görög, spanyol vagy amerikai eszközöket. A német gazdaság sikerének titka a pénzügyi szoliditás - mondta. A magyar kilátásokkal kapcsolatban ugyanakkor optimizmusának adott hangot, bízik abban, hogy Magyarországnak sikerül jó útra térnie.

Portfolio.hu: Idén nagyon erős a német konjunktúra. Meglepetést okozott ez Önnek? Hans-Werner Sinn: Tél óta tudtuk, hogy a konjunktúra erős lesz, hiszen az Ifo index ezt jelezte. Kétségtelen, hogy gyorsabban javult a helyzet, mint ahogy azt korábban remélni mertük. P.: Minek köszönhető, hogy ilyen gyorsan sikerült Németországnak kijönnie a recesszióból? H-W. S.: Egyrészt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés