Gazdaság

Kopits György szerint 2014-ben is lesznek még különadók (2.)

Portfolio
Kopits György szerint 2014-ig maradnak a különadók annak ellenére, hogy a kormány azt ígérte, hogy legfeljebb 3 évig lesznek a rendszerben. A Költségvetési Tanács elnöke az MTV Ma Reggel című műsorában azt mondta, hogy a 2011-es egy óvatos, konzervatív költségvetés, vannak azonban problémák az összhangban.
A Költségvetési Tanács elnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában elmondta, hogy a 2011-es költségvetés apró betűs részében az áll, hogy a brutális különadókat 2014-ben is kivetnék annak ellenére, hogy korábban azt ígérték, legfeljebb 2-3 évig maradnak a rendszerben.

A 2011-es egy óvatos, konzervatív költségvetés, vannak azonban problémák az összhangban - jelentette ki Kopits György a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

A KT elnöke elmondta: a 3 százalékos hiánycél tartása a magán-nyugdíjpénztári bevételek átterelésének köszönhető, ilyen szempontból középtávon nem óvatos a költségvetés, nem felel meg a fenntartahtósági kritériumoknak. Ennek kapcsán évi 530 milliárd forinttal számol, vagyis feltételezi, hogy mindenki átlép az állami rendszerbe. Ráadásul mindeközben csökken az államadósság, a befolyó bevételt pedig mindkét célra nem lehet fordítani - szögezte le a szakember.A válságadók előzményeiről

Mint ismert, egy hónappal ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be, hogy az idei valamint a jövő évi hiánycél tartása érdekében újabb válságadókat vet ki egyes szektorokra, továbbá a kiadási oldalon is takarékossági intézkedések indulnak.A telekommunikációs, energia szektortól és kereskedelmi láncoktól összesen 161 milliárd forintos bevételt remél a kormányzat, már az idei évben. Az újonnan bevezetett különadókban a következő tőzsdei társaságok érintettek: OTP, FHB, CIG, MOL, Elmű, Émász, MTelekom.
Tobias Adrian - IMF
GettyImages-502905714
Pillar_irodaház
GettyImages-500406320
GettyImages-1181803301
D_MTZ20191209005
NYSE, trader, broker, válság
Frankfurti Tőzsde
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Tobias Adrian - IMF