Előfizetői tartalom

Szócska Miklós: nincs szó tömeges és azonnali államosításról

Portfolio
Megkezdődött az egészségügyi rendszer újraindítása. Az államtitkárság Semmelweis-terv című vitairatából kiderül: az egészségügy átalakítására, egy úgynevezett államilag menedzselt rendszer megvalósítására készülünk - fogalmazott a Népszabadságnak adott interjújában Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy nincs szó tömeges és azonnali államosításról.

Gondjaink jó része abból fakad, hogy nincs olyan szereplője az egészségügynek, amely a beteg gyors és hatékony ellátásában érdekelt. Mi ezt a szereplőt telepítjük a rendszerbe, és körülbelül egymillió vagy ennél valamivel nagyobb lélekszámú területenként létrehozzuk az úgynevezett Nagytérségi Egészségszervezési Igazgatóságokat - fejtette ki a lapnak az államtitkár....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés