FONTOS Itt a friss GDP-adat, már nem stagnál a magyar gazdaság!
 
Előfizetői tartalom

2012-ben is költjük majd a nyugdíjvagyont (3.)

Portfolio
A kormány rövid távon csak a hiány lefaragásával tudott foglalkozni, ám jövőre megfogalmazódhat egy strukturális reform is. Ennek része lesz a kiadáscsökkentés és a járulékok átalakítása - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Napi Gazdaság beszámolója szerint a lap keddi konferenciáján. Az MTI tudósítása szerint a strukturális reformokat februárban jelenti be a kormány, amelyektől összesen 600-800 milliárd forint megtakarítást remél. A nyugdíjpénztári vagyonra vonatkozó állami garancia megszűnne, és a korábbi bejelentésekkel ellentétben az államosított pénztárvagyon sem teljes egészében szolgálná az adósságcsökkentést, mert a jövő évi 529 milliárd forint után 2012-ben is további 250 milliárd forint a költségvetési lyuk betömését szolgálja majd.

Nem lehet adóreformot csinálni, mégis kell A kormány úgy vette át a stafétabotot az előző kabinettől, hogy magas volt az adóelvonás, az államadósság, az adóelkerülés aránya, alacsony volt azonban a foglalkoztatás - mondta Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter, a Napi Gazdaság keddi adókonferenciáján. Oda szeretnénk eljutni, hogy alacsony terhelés és egyszerű rendszer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés