Előfizetői tartalom

Összeolvad a Nabucco és a Déli Áramlat

A gazdasági szaksajtóban a január gyakran a beköszöntő esztendő inkább vágyott, semmint reálisnak tekinthető fejleményeiről közreadott tündérmesék ideje. Nem utolsó sorban a világ szinte minden országának gazdasági—politikai—társadalmi életét meghatározó energetikai szférában. A legújabb bombasztikus hír szerint az Európai Unió és Oroszország között huzamosabb ideje - szerencsére javarészt verbális eszközökkel vívott - Déli Áramlat versus Nabucco háború örömteli véget érhet, mivel a két földgázvezetéket egyesítik.

A kész tényként tálalt forgatókönyv ötletgazdája David Thorne, az Amerikai Egyesült Államok 2008 nyarán Olaszországba akkreditált nagykövete. A sokoldalú, sikeres befektetőként ismert neves bostoni üzletember, John Kerry volt elnökjelölt, massachusettsi szenátor jó barátja és egykori vietnámi harcostársa a La Stampa újságírójának nyilatkozva azt mondta, hogy az olasz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés