Előfizetői tartalom

Nincs mit tenni, március után is emelni fog az MNB (Morgan Stanley)

Portfolio
Az infláció elleni küzdelemben a hitelesség növelése érdekében "nem engedheti meg magának azt a luxust" a Magyar Nemzeti Bank, hogy átnézzen a továbbra is meglévő, sőt fokozódó felfelé mutató inflációs kockázatokon - fogalmazza meg friss elemzésében a Morgan Stanley londoni elemzői csapata. Meglátásuk szerint az túlságosan leegyszerűsítő gondolkodás, hogy a monetáris tanács márciustól változó személyi összetétele miatt nem lesz több kamatemelés tavaszt követően. A befektetési bank továbbra is tartja magát ahhoz a várakozásához, hogy idén 6,75%-ig emelkedik az irányadó ráta a jelenlegi 6,00%-ról.

Mint ismert, a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa novemberben hajtott végre először kamatemelést, a piaci várakozások többségével ellentétben, azóta decemberben és januárban is újabb 25-25 bázispontos monetáris szigorítás következett be. A befektetési bank emlékeztet rá, hogy ezen döntések mögött egyrészt gyengült a támogatottság, másrészt a döntéseket követő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés