FONTOS Kiderült, pontosan mennyi pénzt kap novemberben egy átlagnyugdíjas
 
Előfizetői tartalom

Nincs mit tenni, március után is emelni fog az MNB (Morgan Stanley)

Portfolio
Az infláció elleni küzdelemben a hitelesség növelése érdekében "nem engedheti meg magának azt a luxust" a Magyar Nemzeti Bank, hogy átnézzen a továbbra is meglévő, sőt fokozódó felfelé mutató inflációs kockázatokon - fogalmazza meg friss elemzésében a Morgan Stanley londoni elemzői csapata. Meglátásuk szerint az túlságosan leegyszerűsítő gondolkodás, hogy a monetáris tanács márciustól változó személyi összetétele miatt nem lesz több kamatemelés tavaszt követően. A befektetési bank továbbra is tartja magát ahhoz a várakozásához, hogy idén 6,75%-ig emelkedik az irányadó ráta a jelenlegi 6,00%-ról.

Mint ismert, a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa novemberben hajtott végre először kamatemelést, a piaci várakozások többségével ellentétben, azóta decemberben és januárban is újabb 25-25 bázispontos monetáris szigorítás következett be. A befektetési bank emlékeztet rá, hogy ezen döntések mögött egyrészt gyengült a támogatottság, másrészt a döntéseket követő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái