Előfizetői tartalom

Tíz éve nem ugrott ekkorát az állástalanok száma

Portfolio
2011 januárjában 93 ezer fővel több álláskeresőt regisztráltak, mint egy hónappal korábban. Ezzel együtt viszont 37 ezer új állást jelentettek be, ugyan ennek kétharmada államilag támogatott. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szerint mindkét megugrást a közfoglalkoztatási rendszer átalakítása magyarázhatja. 2010-es év egészében csak kissé csökkent a 2009-es szint alá a munkanélküliek száma, a tartósan állástalanok aránya egy év alatt csaknem tíz százalékkal nőtt, de nehéz dolguk volt a középiskolából kikerülő diákoknak is az elhelyezkedéssel, jócskán megugrott tavaly nyáron a munkanélküliség körükben.

Az előző hónaphoz képest januárban 16 százalékkal több álláskeresőt regisztráltak a hivatalok, és múlt év januárjához képest is mintegy 5 százalékkal volt magasabb az állástalanok száma, 684 ezer fő. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál (NFSZ) a 2000 januárja óta vezetett statisztikákban eddig még nem fordult elő ilyen magas számú állástalan. Ennek megfelelően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés