Előfizetői tartalom

Kétszázmillió munkanélküli világa

Portfolio
2009-ről 2010-re lényegében nem sokat javult a foglalkoztatási helyzet globálisan. Az ILO (Internatioan Labour Organization) jelentése szerint 2010-ben 205 millió munkanélküli volt világszerte, ugyanannyi, mint 2009-ben. A válság óta több mint 27 millióval nőtt az állástalanok száma. Az ILO idei célkitűzése, hogy a munkanélküliségi ráta 6,1%-ra csökkenjen, amihez 1,7 millió fő, jelenleg munkanélküli, foglalkoztatására volna szükség. Különösen nagy gondok vannak a fiatalkorúak foglalkoztatásában, az erőteljesen növekvő gazdasággal bíró feltörekvő ázsiai régióban is.

A kelet-ázsiai országokban tavaly csaknem 10%-os GDP-növekedés mellett a munkanélküliség 4,1%-ra csökkent, ugyanakkor a fiatal munkanélküliek helyzete továbbra is probléma: 2,5-szer nagyobb a valószínűsége, hogy egy fiatal lesz munkanélküli, mint felnőtt, Hong Kongban ez az arány 4,4-szeres. Dél-Kelet Ázsiában minimálisan csökkent a munkanélküliség 2009-ről 2010-re...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés