Előfizetői tartalom

Elképedt a versenyszféra a munkabér-akciócsoportok tervén

Portfolio
Bér- és adómonitoring bizottságot hozott létre a Fidesz-KDNP tegnap Rogán Antal vezetésével, aki tegnap sajtótájékoztatón elmondta: mind a köz- mind pedig a magánszférában vizsgálják, teljesültek-e az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén született bérmegállapodások - amely szerint a minimálbért 6,1 százalékkal, a garantált bérminimumot 5 százalékkal emelik. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) élesen bírálta az akciócsoportok létrehozását, mivel a bérek kialakításánál az OÉT megállapodás szerint is figyelembe kell venni a versenyképességi tényezőket és a foglalkoztatási szempontokat azoknál a vállalkozásoknál, amelyek nem engedhetik meg maguknak a 4-6 százalékos béremelést - írja a Népszabadság.

A VOSZ főtitkára, Dávid Ferenc szerint "olyanok írhatták a kormányfő beszédének e részét (akciócsoportok létrehozása) , akik nem ismerik a magyar bérrendszer és béralku folyamatait". A szövetség számára érthetetlen, hogy a miniszterelnök milyen jogi alapon akarja betartatni az OÉT béremelésre tett ajánlását, mivel az, mint a neve is mutatja nem kötelező érvényű. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés