Előfizetői tartalom

Az infláció fojtogatja az orosz gazdaságot

A Putyin-kormány nemrégiben azt ígérte, hogy a következő három év alatt öt százalékra csökkenti az éves inflációt. A moszkvai Gazdaságfejlesztési Minisztérium most kiadott jelentése szerint azonban ez az adat már 2011 tavaszán átlépheti a 10 százalékos lélektani határt. Független elemzők egyetértenek Elvira Nabiullina hivatalának prognózisával, mivel számos külső és belső tényező ebbe a nem kívánt irányba hat.

Pedig 2010 első félévében még semmi nem jelezte a drámai árnövekedést. A globális pénzügyi és gazdasági válság miatt Oroszországban 2009 közepétől meredeken csökkent a vásárlói kereslet. Egyebek mellett az élelmiszeriparban is - noha a kolhozosítással a XX. században tönkretett hazai mezőgazdaság kompenzálására rendszeresített hatalmas gabonaimport révén a lakosság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés