Előfizetői tartalom

Kevesebb nyugdíjpénztári vagyont adhat el idén a kormány

Portfolio
Az idei költségvetésben szereplő 530 milliárd forintnyi előirányzat helyett 434 milliárd forintnyi bevétel kerül az állami nyugdíjrendszerbe a magánnyugdíjpénztáraktól érkező vagyonelemek értékesítéséből - közölte még pénteken Nagy Anna kormányszóvivő. A 100 milliárd forintos eltérést azzal indokolta, hogy a kormány friss számításai szerint idén 900 helyett 800 milliárd forintos lehet a nyugdíjkassza hiánya, így kevesebb eszközértékesítésre lehet idén szükség. További konkrét indokot nem említett a szóvivő.

Kiemelkedően magas a rokkantnyugdíjasok aránya a magyarországi munkaképes korú lakosságon belül a környező országokhoz viszonyítva - kommentálta még pénteken Nagy Anna kormányszóvivő az NGM legutóbbi elemzését.Kapcsolódó cikkünk2011.02.24 15:34 NGM: problémás a rokkantnyugdíj-rendszerNagy Anna a nyugdíjreformmal kapcsolatban közölte: a mostani számítások szerint idén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés