Előfizetői tartalom

Újra 11 százalék felett a munkanélküliek aránya

Portfolio
A 2010 novemberétől 2011 januárjáig tartó időszakban 3 millió 776 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma Magyarországon, a munkanélküliek száma 474 ezer főre emelkedett, a munkanélküliségi ráta az előző adathoz képest 0,4 százalékponttal 11,2 százalékra nőtt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból. A múlt év első felében megindult kedvező munkaerő-piaci folyamatok megálltak, a válság során bekövetkezett létszám-racionalizálás tartósnak ígérkezik.

Az egy évvel korábbihoz képest 26 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma a november-januári időszakban, és 18 ezer fővel a munkanélkülieké a 15-74 éves korcsoportban. Az alábbi ábrán ez az éves változás követhető nyomon, látható, hogy a kettőt együttvéve az aktivitás minimálisan nőtt az egy évvel korábbihoz képest.Az előző három havi átlaghoz képest viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés