Előfizetői tartalom

Putyin segíteni akar Japánnak

Az orosz miniszterelnök hetek óta egyre furcsább energetikai elképzelésekkel áll elő. Szombaton Juzsno-Szahalinszk városában, a kelet-szibériai és távol-keleti energetika fejlesztésétől rendezett konferencián például azt nyilatkozta, hogy hazája száz nap alatt hatmilliárd köbméterrel növelni tudja európai földgáz szállításait, lehetővé téve ezzel, hogy a kontinensünkre Katarból érkező cseppfolyósított földgázt Európa helyett Japánba irányítsák.

"A Gazprom akár ma is készen áll arra, hogy a meglévő vezetékeken át napi 60 millió köbméterrel növelje az exportot Európába", mondta Putyin. "Ez nagyjából 40 000 tonna cseppfolyósított földgáznak felel meg, amit Katar egyenesen a földrengés sújtotta szigetországba exportálhat". Annyit a miniszterelnök is elismert, hogy egy ilyen forgatókönyv "a Gazprom és európai partnerei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés