Előfizetői tartalom

Esik az olajár, lefele beszéli az OPEC

Portfolio
Elérhette rövidtávú csúcsát az olaj árfolyama, ahonnan július 4-ére 100 dollár alá eshet a kurzus - mondta a CNBC-nek (meglehetősen jól időzítve) Joe Petrowski, a Gulf Oil vezérigazgatója. A világkitermelés 40%-áért felelős OPEC szerint a líbiai és közel-keleti feszültségek hatására 15-20 dolláros prémium árazódott be az olajpiacon. A fekete arany ma jelentős, 2%-os esést produkált.

A magas olajár hatására a fogyasztók felől mérsékeltebb kereslet jelentkezik majd a nyersanyag piacán - mondta a Gulf Oil vezetője a CNBC-nek. A 4 dolláros gallononkénti benzinár mellett egy tank benzin elérheti az 50 dolláros szintet, ami a vezérigazgató szerint az embereket az autóhasználat visszafogására sarkallja. A Gulf Oil 3500 töltőállomásánál már érzik is ezt a hatást....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés