Előfizetői tartalom

Ellátási zavarokat okozhat a gyógyszerkassza lefaragása

Portfolio
A rezidensek problémáit mintegy 7 milliárd forintból meg lehet oldani, a háziorvosok anyagi helyzetén pedig 40 milliárddal lehetne javítani - mondta Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora az InfoRádió Aréna című műsorában. A szakértő arról is beszélt, hogy ha a gyógyszerkasszától valóban elvonnak 120 milliárd forintot, akkor az egy főre eső gyógyszerfogyasztásban az unióban sereghajtó lesz Magyarország.

Kapcsolódó cikkünk2011.04.21 08:41 Tulassay: mindig az egészségügyön verik el a portAz utolsó helyre csúszik Magyarország az egy főre jutó gyógyszerfelhasználásban az unióban akkor, ha jövőre valóban elvonnak 120 milliárd forintot a gyógyszerkasszától - közölte a Semmelweis Egyetem rektora. Megjegyezte: bár sokszor elhangzik, hogy pazarlás folyik, és indokolatlanul sok gyógyszert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés