Előfizetői tartalom

Bernanke: nem tudom, mikor szigorít a Fed

Portfolio
2011 első negyedévére a korábban vártnál alacsonyabb növekedést vár a Fed - mondta Ben Bernanke, a Fed elnöke a jegybankárok közleményének megjelenését követő sajtótájékoztatón. Az elnök a Nyíltpiaci Bizottság döntésen túl a jegybanki elemző stáb friss gazdasági prognózisait ismertette. Egy kérdésre válaszolva elmondta: nem tudja, mikor szigorít a Fed.

Gyengébb első negyedév 2011-re a jegybanki elemző stáb 2,5-2,8 százalékos növekedéssel, 1,7-2,0 százalékos inflációval és a munkanélküliség lassú csökkenésével számol - mondta Ben Bernanke. Az elnök szerint a vártnál gyengébb első negyedéves teljesítményt a hadi kiadások csökkenése, az exportkereslet gyengülése és a kedvezőtlen időjárás indokolja. Ezek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés