Előfizetői tartalom

Két évet ülhet, aki visszaél a rokkantnyugdíjjal

Portfolio
Nem született döntés a kormány mai ülésén a gyógyszerkasszát érintő kérdésekben, ezeket május végén újra napirendre veszik - mondta el Nagy Anna kormányszóvivő a kormányülést követő sajtótájékoztatón. Született viszont döntés arról, hogy szigorúbban büntetnék a közpénzekkel való visszaélést: a költségvetésben okozott vagyonvesztés függvényében 2-10 év közötti szabadságvesztés is lehet a büntetés, de büntethető lesz az is, ha valaki jogtalanul vesz fel például szociális támogatásokat, beleértve a rokkantsági ellátásokat is.

A gyógyszerkasszára májusban visszatérnek Az eddigi információk szerint az volt ismert, hogy a a jelenlegi 12%-ról 18%-ra emelné a különadó mértékét a kormány. A mai kormányülésen azonban nem született döntés. Nagy Anna a sajtótájékoztatón elmondta: minden konzultációra meghívott fél elküldte a véleményét, a kormány terveivel ezek lényegében nem ütköztek. Újságírói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés