Előfizetői tartalom

A Fidesz még mindig biztosan vezet

Portfolio
A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet 2011. áprilisi pártpreferencia-kutatása szerint nem történt lényegi elmozdulás a pártok támogatottságában az elmúlt egy hónapban. A FIDESZ-KDNP előnye továbbra is jelentős a többi politikai párt előtt annak ellenére, hogy ez az előny az elmúlt fél évben fokozatosan olvad. Az ellenzéki pártok támogatottsága ugyanakkor változatlanul töredéke a kormánypártokénak, mivel egyik ellenzéki párt tábora sem nőtt jelentősen az utóbbi hónapokban. A kormánypártok csökkenését leginkább a pártválasztásukban bizonytalanok vagy azt eltitkolók arányának növekedése kísérte az utóbbi hónapokban, így egy évvel a választások után már közel minden második választópolgár ebbe körbe tartozik.

A TÁRKI havi rendszeres pártpreferencia-kutatása alapján a felnőtt lakosság körében a választások óta eltelt egy év alatt fölényesen vezet a FIDESZ-KDNP a többi parlamenti párt előtt, bár a tavalyi év utolsó hónapjai óta egyértelműen csökken a kormánypártok támogatottsága. Az ellenzéki pártok támogatottsága kis mértékben növekedett csak ez idő alatt, a bizonytalan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés