FONTOS Rálőttek Robert Ficora, kórházba kellett szállítani a szlovák miniszterelnököt
 
Előfizetői tartalom

Holtponton a foglalkoztatás, csúcsközeli a munkanélküliség

Portfolio
2011 első negyedévében tovább romlott a foglalkoztatottság Magyarországon az előző negyedévhez képest. A tavalyi év első három hónapjához képest pedig csak minimális volt a javulás. A 15-74 éves korú népességben 3 millió 732 ezren voltak foglalkoztatottak a Központi Statisztikai Hivatal mai adatai szerint, mintegy 72 ezer fővel kevesebb, mint az előző negyedévben, ami vélhetően még mindig annak tudható be, hogy az új közfoglalkoztatási rendszer nem indult be teljesen az év első negyedévében. Az egy évvel korábbi időszakhoz viszonyítva csak minimális javulás történt, 0,4 %-kal javult a foglalkoztatottság és 1,6%-kal csökkent a munkanélküliek száma. Ugyanakkor a munkanélküliségi ráta 11,6% volt a januártól márciusig tartó időszakban, vagyis ismét kissé magasabb lett, bár még némileg alatta marad az egy évvel korábban ebben az időszakban tapasztaltnak. Összességében az év első három hónapjában a tavalyi mélyponthoz képest csekély mértékben kedvezőbb a foglalkoztatás helyzete Magyarországon. Az év eleji szezonális ("holtszezon") hatásokat leszámítva is az látható, hogy még a 2009-es azonos időszaki szintektől is bőven le van maradva a foglalkoztatás.

Újabb mélypont felé tart a foglalkoztatás 3 millió 732 ezer fő foglalkoztatott és 490 ezer munkanélküli volt Magyarországon a 15-74 éves korú népességben januártól márciusig. A legutóbbi adatközléshez képest, amely decembertől februárig terjedő időszakot ölelte fel, a foglalkoztatás romlott, hiszen 11 ezer fővel kevesebben voltak foglalkoztatottak, a munkanélküliek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés