Előfizetői tartalom

Költségvetéssel szembeni fenntartásai miatt vizsgálódik Romániában az EU

Portfolio
Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csapata hónap végén Bukarestbe megy, hogy a román állami illetékesekkel a tavalyi költségvetést vizsgálják, bizonytalannak látják ugyanis az állami vállalatok elszámolását. Az Eurostat két napja adta ki az uniós országok tavalyi költségvetési egyenlegéről szóló jelentését, amelyben jelezte, a román és brit költségvetési adatokkal szemben vannak fenntartásaik.

A vizsgálódás június-júliusban is folytatódhat a román szaktárca titkára szerint. A román kormány mindig jóhiszeműen járt el, nyilatkozta Gheorghe Ialomitianu pénzügyminiszter a Mediafax tudósítása szerint, nem küldtek valótlan adatokat Brüsszelnek. Az Eurostat két nappal ezelőtt kiadott jelentésében az volt olvasható, hogy Brüsszel fenntartásokkal fogadta a román...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés