Előfizetői tartalom

Különös jelenségre bukkantak: előre kiszivárgott a durva bejelentés?

Portfolio
Rendkívül érdekes jelenségre mutattak rá friss anyagukban az UniCredit stratégái: a Standard and Poor’s nemzetközi hitelminősítő április 18-i, az USA kilátásrontásával kapcsolatos döntését megelőző héten jelentősen megugrott az Egyesült Államok csődkockázati mutatójának (5 éves CDS) forgalma. Az elemzők megállapítását idéző Financial Times Alphaville blog nem mondja ki, de arra utal: elképzelhető, hogy egyesek már a bejelentés előtt tudták az S&P döntését.

Hiszel a véletlen egybeesésekben? - teszi fel a kérdést a Financial Times Alphaville nevű blogjának legfrissebb bejegyzése, amely az UniCredit elemzőinek megállapításait foglalja össze. Amennyiben hiszel bennük, akkor probléma nélkül meg tudod magyarázni azt a jelenséget, amelyre Tim Brunne, az UniCredit vezető elemzője mutatott rá. A bank közgazdásza ugyanis friss elemzésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés