Előfizetői tartalom

Ezt tervezi az Orbán-kormány gyógyszerügyben

Portfolio
Több mint nyolc millióan kapják kézhez a napokban Orbán Viktor miniszterelnök által május elején meghirdetett Szociális Konzultáció kérdéssorát, amely az egyik kérdésével az állami gyógyszerkiadások ügyét járja körül. Van alapja annak, hogy a kormány felveti a gyógyszerkiadások kérdését, úgy tűnik azonban, hogy rendkívül leegyszerűsítve közelíti meg a témát: csak és kizárólag a gyógyszergyártók felelősségét firtatja, az egészségügyből kiragadva önállóan próbálja kezelni a gyógyszerkiadások kérdését. A leegyszerűsített kérdés és válaszok a beavatkozási lehetőségek széles skáláját vetítik azonban előre, és a kormány ezáltal megteremti magának a felhatalmazást a gyógyszerpiaci beavatkozáshoz.

A Szociális Konzultáció 8. pontja "Vannak, akik szerint a gyógyszergyárak lobbiját meg kell törni, mert sok milliárdot vesznek ki az emberek zsebéből. Vannak, akik szerint a drágább gyógyszereket erőltetik rá a betegekre saját extraprofitjuk érdekében. Mások szerint nincs szükség arra, hogy a gyógyszergyártókkal szemben az állam föllépjen. Ön mit gondol? - olvasható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés