Előfizetői tartalom

Ezért kellett a Széll Kálmán-terv

Az eurózóna adósságválsága és az Egyesült Államok gazdasági gondjai új és új csúcsokra repítik a svájci frankot. Ennek kapcsán mi is naponta megtapasztalhatjuk: a mély krízis végével sem gyengült az a szabály, miszerint egy sérülékeny országnak minden körülmények között stabilitást kell mutatnia, különben könnyen mehet a görögök után a süllyesztőbe.

A csúcsra futó svájci árfolyam kapcsán tanulságos dolog történelmietlen módon feltenni a kérdést: mi történhetett volna, ha a magyar gazdaságpolitika 2010 végén nem hajtja végre a fordulatát, hanem makacsul ragaszkodik a "kinőjük a problémákat" vakhitéhez. A január elején jellemző, már-már hisztérikus befektetői hangulat rövid távon mindenképpen enyhült volna, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés