Előfizetői tartalom

Nem javult a gyerekmunka helyzete

Portfolio
Világszerte körülbelül 215 millió gyermekmunkás dolgozik, közülük nagyon sokan, 115 millióan veszélyes munkát végeznek, e gyakorlat felszámolása érdekében azonnali cselekvésre van szükség - figyelmeztet a gyermekmunka június 12-i világnapja alkalmából kiadott legújabb jelentésében a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO).

Az ILO kezdeményezésére 2002 óta tartják meg a gyermekmunka elleni világnapot. A szervezet a munkaerő-piacon 12 éves kor alatt megjelenő minden gyermeket gyermekmunkásként tart számon. Ezenkívül a 18 éves kor alatt heti 14 óra feletti munkavállalást is gyermekmunkának tekinti, amelyet a fiatal jövőbeli munkaerőpiaci- és életesélyei szempontjából károsnak tart. A szervezet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés