Előfizetői tartalom

Szokatlan folyamatok az ipari termelésben

Portfolio
Az előzetesen közzétett 9,5% helyett 9,7%-kal bővült áprilisban az ipari termelés az előző év azonos hónapjához mérten - közölte ma reggel a részletes adatok alapján a Központi Statisztikai Hivatal. A felfelé módosítás azzal függ össze, hogy a havi bővülés mértékét 0,5%-ról 0,7%-ra módosította felfelé az intézmény. Az áprilisi részletes adatok alapján az az elmúlt időszakban szokatlan változás figyelhető meg, hogy az exportértékesítés lendülete lassul, miközben a belföldi értékesítés kezd éledezni, sőt a rendelésállományi adatokban az exportrendeléseké éves alapon hirtelen csökkent, míg a belföldi rendeléseké intenzíven nőtt.

Az áprilisban mutatott, havi alapon 0,7%-os ipari termelésbővülés az elmúlt hónapokban látott nagyfokú kilengések után egészséges mértékű bővülésnek számít. Éves szinten a bővülés mértéke 9,2%-ról 9,7%-ra gyorsult. A KSH a közleményében rámutat, hogy az ipari termelés motorja változatlanul az exportorientált vállalatok teljesítménye.Amint az alábbi ábrán látszik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái