Előfizetői tartalom

Elképesztő a kínai növekedés - 20 év múlva beérik az EU-t

A vezető hatalmak között az Egyesült Államok még sokáig megtartja első helyét az egy főre jutó energiafogyasztás terén, annak ellenére is, hogy a következő 20 év során várhatóan 15%-kal mérséklődik majd a népességarányos fogyasztása. Az EU esetében az előrejelzések szerint nem lesz elmozdulás, míg a kínai mutató 2030-ra 75%-kal emelkedhet. Kína egy főre jutó fogyasztása egyébként 2010-re elérte a világátlagot és az EU-átlag felét.

Nemrég jelent meg a BP rendes éves energetikai statisztikája, ami alapján Kína 2010-ban már a világ legnagyobb energiafogyasztójává lépett elő, leszorítva az Egyesült Államokat az első helyről. Ahogy ezt egy korábbi anyagunkban bemutattuk , az ázsiai ország energiafogyasztása az elmúlt időszakban hatalmas ütemben növekedett, még a válság évében is 9%-kal, míg 2010-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés