Előfizetői tartalom

Hiába az erőlködés, küszöbön a görög csőd

Portfolio
A Francia Bankszövetség által kidolgozott mindkét tervet lényegében csőd eseménynek minősítené a Standard and Poor's - közölte ma reggel a hitelminősítő, azaz gyakorlatilag éppen azt mondaná ki, amelyet mindenképpen el szeretne kerülni az európai közösség. A hitelminősítő szerint bár elképzelhető, hogy még változik a franciák által kidolgozott módszer a magánbefektetők bevonására, így a hitelbesorolás kimenetele is módosulhat, de összességében továbbra is komoly aggodalmait fejezte ki a görög állam következő évekbeli finanszírozhatóságával kapcsolatban.

Mint ismert, a formálódó második görög hitelprogram egyik eleme az lenne (a németek nyomására), hogy a magánbefektetőket is bevonná a görög államadósság következő évekbeli finanszírozásába olyan módon, hogy az önkéntesnek tűnjön és így ne váltson ki hiteleseményt, azaz a hitelminősítők ne minősítsék csődnek. A görög állampapírokban a finanszírozó országok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés